szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szolgáltató nem hívta fel újra az ügyfeleket, hanem a korábbi adatok felhasználásával tudta le a feladatát.

Újabb adategyeztetést kénytelen végrehajtani a Vodafone, miután tavaly nem megfelelően teljesítette a feladatot: a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság szerint a szolgáltató nem kereste meg az ügyfeleket az adategyeztetéshez, hanem a nyilvántartásban szereplő korábbi adatok alapján tudta le a dolgot, az NMHH ezért 40 milliós bírságot szabott ki a vállalatra. A szolgáltató fellebbezett a hatóság júniusi döntése ellen, amelyet azonban a másodfokú hatóság – néhány apróbb módosítással – augusztus 24-én helybenhagyott.

A hatóság közleménye szerint a Vodafone az ügyfelek egyharmadánál végezte szabálytalanul az egyeztetést, ráadásul a nem egyeztetett SIM-kártyákat is csak a határidő lejárta után egy héttel kapcsolta le.

Az NMHH szerint a többi szolgáltató szabályosan végezte el a kötelező adategyeztetést. A hatóság az összes céget megvizsgálta: a Telenor Zrt.-nél mindent rendben találtak, a Magyar Telekom Nyrt. pedig eleget tett a hatósági felhívásban foglaltaknak, így bírság kiszabása nélkül zárult az ügye.

Az NMHH közleményére a Vodafone annak közlésével reagált, hogy a 2018. május 15-én kiszabott bírságot a 2017. július 1-i feltöltőkártyás adategyeztetési eljárás miatt kapták. Szerintünk az NMHH jogértelmezése nem helytálló, ezért bírósági felülvizsgálatot kérnek. Az érintett ügyfeleknek pedig "a normál, folyamatban lévő feltöltőkártyás egyeztetésen kívül nem lesz szükséges jelenleg további adategyeztetés".

Az esetet magyarázva a cég azt állítja, a jogértelmezésük szerint helyes eljárást alkalmaztak, mely a hatályos jogszabályok betartása mellett az ügyfelek kényelmét és érdekeit tartotta maximálisan szem előtt azzal a céllal, hogy elkerülje a fölösleges sorban állásokat és enyhítse az ügyfelek adminisztrációs terheit."

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hadat üzentek a röhejesen beállított fotóknak

Hadat üzentek a röhejesen beállított fotóknak

Foci-Eb: hétvégéig nyilatkozhat három város, hány nézőt enged be a meccseire

Foci-Eb: hétvégéig nyilatkozhat három város, hány nézőt enged be a meccseire

Orbán is kiállt az új Szuperliga ellen, szerinte attól szép a foci, hogy nem lehet kisajátítani

Orbán is kiállt az új Szuperliga ellen, szerinte attól szép a foci, hogy nem lehet kisajátítani