szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Értesülésünk szerint felmondták a szerződést.

A hvg.hu úgy értesült, hogy a Magyar Nemzeti Bank szerződést bontott Borókai Gábor lánya, Borókai Flóra cégével, az Akció BTL Kft.-vel. Borókai Gábor, az első Orbán-kormány szóvivője és a napokban megszűnt Heti Válasz főszerkesztője volt. Kerestük Borókai Flórát, ő az értesülésünket nem cáfolta. Mindössze annyit írt,

az Akció BTL Kft. és a Magyar Nemzeti Bank közt lévő jogi viszonyról, annak tartalmáról és státuszáról a Magyar Nemzeti Bank jogosult nyilatkozni.

Kérdéseinket elküldtük a jegybank sajtóosztályának is, arról tájékoztattak, hogy

a nyílt közbeszerzési eljárásban nyertes ajánlattevővel megkötött szerződés érvényes és hatályos. 

Ugyanakkor megjegyzik azt is, hogy

a szerződés természetéből fakadóan a felek folyamatosan egyeztetnek egymással.

Hogy ez pontosan mit jelent, nemt tudjni, erről egyik fél sem beszélt.

Borókai Flóra cégével legutóbb idén januárban kötött több százmilliós szerződést a jegybank. A megállapodásról azt lehetett tudni, hogy három évre szól és rendezvényszervezés a feladat: belsős dolgozóknak kell három olyan eseményt tartani, amelyeken esetenként ezer ember is részt vehet.

Az Akció BTL Kft. korábban több megrendelést is kapott már az MNB-től. Tavaly tavasszal például egy 200 millió forintos megbízás landolt náluk, erről a 24.hu írt. Ahogyan arról is, hogy három hónap alatt négyszer utaztak a jegybankból Jamaicába. A Magyar Nemzeti Bank akkor azzal védekezett, hogy egy nemzetközi konferenciát vettek szemükre a jegybankosok, mert később azt Magyarország rendezheti, és nem árt a szervezés részleteivel tisztában lenni. Az utazások és a kint tartózkodások több millió forintba kerültek.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!