szerző:
hvg.hu

Több száz, de akár ezer sertés teteme oszladozik a napon, a polgármester azt mondja, nem tud ilyenről.

Olvasói értesítették a Szoljon.hu-t, hogy rothadó sertéstetemek miatt orrfacsaró bűz lepi be egész Tiszaföldvárat. Volt, aki képet is küldött a megyei portálnak az elhullott állatokról, de a fotók a Tiszaföldvári Dühöngő című Facebook-csoportban is megjelentek.

A kommentek alapján az esetet már jelentették a helyi Kormányhivatalnak, állítólag el is kezdték kivizsgálni az ügyet. A lap közben érdeklődött a megyei rendőrségnél, történt-e valamilyen bejelentés, indult-e nyomozás, de egyelőre nem érkezett válasz.

Horrorrészletek

Az Indexnek sikerült elérnie a képek készítőjét, ő azt mondta, a látottakat a város szélén működő sertéstelepen fotózta le, még augusztus 20-án. Az illető, aki korábban dolgozott a telepen, azt mesélte, hogy a képek akkor készültek, amikor a sertéstelep zárt részéből géppel kellett kihordania 150-200 elhullott sertés tetemét. Állítása szerint már korábban is voltak ott tetemek, némelyik fel is robbant. Hogy ne legyenek észrevehetők, az elhullott állatokra vékony földet borítottak.

©

A férfi szerint a telep hátsó részében monstanra legalább 3000 döglött disznót ástak el, erről bárki megbizonyosodhat, ha kiássák ezeket a gödröket. Azt is mondta, hogy már a trágyát sem viszik el a telepről azok, akik eddig vitték, mert állati tetemekkel kevert.

A telepről azt mondta, áldatlan állapotok uralkodnak, a trágyalét nem megfelelően vezetik el, előfordult, hogy beszivattyúzták a csapadékelvezetőbe, így aztán a földekre is jutott belőle, ezzel a vízzel locsolták ugyanis a talajt. Ezért is bűzlött sokszor a környék.

A férfi állítása szerint beszélt a tisztifőorvossal, aki azt kérte, vegye le a képeket. Ez végül nem történt meg, mert, mint mondta, a fotók már elterjedtek a Facebookon, a törlésnek semmi értelme nem volna.

A polgármester nem tud semmit

Az Index a polgármesterrel is beszélt. Hegedüs István azt mondta, neki hivatalosan nem jelezte senki, hogy ilyen állapotok lennének a telepen, így nem is tud semmiről. A kommentelők szerint a kép a település Mezőhék felőli oldalán készült. Ott tényleg van sertéstelep, de a polgármester szerint ott minden szabályt betartva dolgoznak, nem is tudja elképzelni, miért kockáztatnának nagy büntetést vagy bezárást ilyesmivel.

18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!