szerző:
hvg.hu/MTI

2500 autó fér majd el benne.

Új, hatszintes parkolóház épül a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Az épületet a repülőtér 2-es terminálja előtt húzzák fel, és 2500 gépjármű fér majd el benne – közölte az építtető Budapest Airport.

A BUD 2020 repülőtér-fejlesztési programban több millió euróból felépülő parkolóházat várhatóan 2020 második negyedévében adják át. Az épületet összekötik mindkét terminállal. A Budapest Airport rekordmértékű forgalomnövekedéssel indokolta a beruházást.

A kivitelezés miatt októbertől módosul a repülőtéri parkolási rend: mivel az új épületet a jelenlegi Terminál Parkoló helyén húzzák fel, ezért a jelenlegi parkolót áthelyezik a Holiday Plus parkoló területére, a mozgássérült-parkolással és a Budapest Airport parkoló ügyfélszolgálati irodájával együtt. A buszok a taxi puffer parkoló melletti területen állhatnak majd meg, a bérelt autók felvétele és leadása pedig a hotel mögötti parkolóba kerül át.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!