szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Átalakították az MKB Bank tulajdonosi szerkezetét, még nagyobb lehet Mészáros Lőrinc üzleti körének befolyása.

Az MKB Bank bejelentette: az Rkofin Befektetési és Vagyonkezelő Kft. megvásárolta az MKB Bank Munkavállalói Résztulajdonosi Program Szervezet tulajdonában álló MKB-részvények egy részét. Az Rkofin Kft. korábbi 4 százalékos részesedése a bankban 13,62 százalékra emelkedett, míg az MRP Szervezet korábbi 15 százalékos tulajdoni hányada 5,38 százalékra csökkent.

Az Rkofin székhelye Felcsúton van, a tulajdonosa a Metis 2 magántőkealap, amelyet a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Konzum kezel. A Metis magántőkealapnak közvetlenül 35 százalékos tulajdonrésze van az MKB Bankban. További 32,9 százalék a Blue Robin Investments nevű cégé, amely Szemerey Tamásnak, Matolcsy unokatestvérének a közvetett érdekeltségébe tartozik. Az Eirene Magántőkealap nemrég vásárolt 10 százalék tulajdonrészt, valamint 3,1 százaléka van a Pantherinae Pénzügyi Zrt.-nek is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!