szerző:
HVG
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Malév Ground Handling Cargo Kft. néven, 3 millió forintos jegyzett tőkével hozott létre új társaságot a korábbi állami légitársaság földi kiszolgálást végző maradéka, a Malév GH Zrt. A cég vezetője az anyavállalatot is irányító Herczog Péter. A kft tevékenysége légi szállítást kiegészítő szolgáltatás, az elnevezése pedig kifejezetten teherszállító repülőgépek kiszolgálására utalhat.

A részleteket firtató kérdésekre a cég és az állam nevében a tulajdonosi jogokat gyakorló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő lapzártánkig nem válaszolt.

A Malév GH Zrt. a teljes összeomlás szélén tántorog, a légitársaság 2012-es csődje óta a jelentős állami tőkesegítség ellenére több mint 2,5 milliárd forint veszteséget termelt és 2,8 milliárd forint kötelezettséget halmozott fel, ráadásul kartellügybe keveredett, amit a magyar Gazdasági Versenyhivatal mellett az Európai Bizottság versenypolitikai főigazgatósága is vizsgál. Felszámolási eljárás is indult ellene, bár ezt a csődtörvény minapi módosításának köszönhetően megúszhatja a cég.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!