szerző:
HVG
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mi legyen a gyerek: futballista, úszó vagy atléta? Ennek eldöntéséhez ígér tudományos segítséget az újonnan alapított Sportgenetika Kft.

Harminc-negyven meghatározott gén feltérképezésével már jó közelítéssel előre látható, hogy a robbanékonyságot vagy a kitartást igénylő sportok közül érdemes választani egy eredményes versenyzői pályafutás reményében. A felnőtt sportolóknak pedig a génjeikhez igazított étrend és edzésterv kialakításában kínál segítséget a most alakult kft.

A sportorvos Gógl Álmos (az exminiszter unokaöccse) és a igazságügyi genetikus, Tánczos Balázs mellé az állami hátterű MFB Növekedési Tőkealap is beszállt 9 millió forintos indulótőkével. A vállalkozás Írországban és az USA-ban végezteti el a genetikai laborvizsgálatokat, és ezek eredménye alapján ad tanácsot az  ügyfeleknek. Egy vizsgálat és a hozzá társuló konzíliumok ára 150–200 ezer forinttól indul.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!