szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A tanulói lemorzsolódással veszélyeztetett intézmények támogatására szolgáló uniós pénzből vesz az Oktatási Hivatal (OH) 21 ezer sporteszközt, benne 810 focilabdát. A közbeszerzésen nagy verseny volt, a nyertes cég nem ismeretlen, rendszeres beszállítója az MLSZ Bozsik-programjának is.

Összesen 21 ezer sporteszközt (+30 százalék opció) vásárol az Oktatási Hivatal (OH), a csomagban van egyebek között 810 focilabda, ugyanennyi kézilabda és kosárlabda, 2700 ugrálókötél és 5400 láthatósági mellény – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetményből.

A beszerzés érdekessége, hogy a sporteszközöket az OH a tanulói lemorzsolódással veszélyeztetett intézmények támogatására szolgáló, összesen 12,9 milliárd forintos uniós projekt keretében vásárolja. A projekt fontosabb céljai:

  • 450 köznevelési intézményben komplex és differenciált alapú intézményfejlesztés révén javul a minőségi neveléshez-oktatáshoz való hozzáférés;
  • A végzettség nélküli iskolaelhagyással veszélyeztetett tanulókhoz kapcsolódó pedagógiai szolgáltatás kínálat fejlődik.

Az OH eredetileg 94 millió forintot szánt a beszerzésre, ezúttal erős verseny volt a közbeszerzésen, nyolc cég adott be ajánlatot, a győztes csak 37 millió forintot kért a sporteszközökért. A nyertes amúgy a Dalnoki-Sport Kft. lett, ami elég jól teljesített az elmúlt időszakban az állami sporteszköz-beszerzéseken. A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) 2018 júliusában 96 millió forintért rendelt tőlük sportszercsomagokat a Bozsik Egyesületi Programhoz, áprilisban pedig 220 millió forintért mindenféle sportcikkeket és felszereléseket szintén a Bozsik-programhoz. Az MLSZ korábban gumilabdákat, míg a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) szivacsból készült kézilabdákat és kapukat vásárolt tőlük. A cég egyik tulajdonosa annak a Réczicza Istvánnak a testvére, akinek az ügyvédi irodája több, a Fidesz-kormányokhoz köthető ügyben is tevékeny szerepet vállalt jogi képviselőként.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
20 milliárd dollárt bukott egyetlen nap alatt egy amerikai milliárdos

20 milliárd dollárt bukott egyetlen nap alatt egy amerikai milliárdos

Minél tovább maradunk a moratóriumban, annál többet fizetünk később

Minél tovább maradunk a moratóriumban, annál többet fizetünk később

Alig, hogy üzembe helyezték, máris üzemzavar történt az új iráni urándúsítóban

Alig, hogy üzembe helyezték, máris üzemzavar történt az új iráni urándúsítóban