szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Két bejegyzés volt, azóta mindkettőt törölte a vállalat.

Hitler képeivel és a hozzá kapcsolható kérdésekkel népszerűsítette saját Facebook-oldalán egy termékét a RoStar nevű romániai kekszmárka – írta a Transindex.ro.

A márka két bejegyzést tett közzé, mindkettőben Hitler fotója és a nemzetiszocialista önkényuralmi jelképek voltak láthatók. A posztokban a márka történelmi kérdésekre várt választ a felhasználóktól, ám a felhasznált fotókat úgy tették közzé, hogy azokon a cég terméke is rajta volt.

©

Az Adevărul kereste a vállalatot, hogy megtudja, miért érzi szükségesnek, hogy Hitler fotójával reklámozzák a termékeiket. A RoStar először nem reagált, de fotók idővel eltűntek az oldalról. Közleményükben később azt írták, hogy a bejegyzések nem reklámozás céljával kerültek fel az oldalra, és azok is a 8 hónapja tartó általános műveltségi kérdésekkel foglalkozó kampányuknak a részei voltak.

Az antiszemitizmus ellen küzdő MCA Románia igazgatója azt mondta, értesíteni fogják az illetékes szerveket az ügyről.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!