szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A tízmillió forint fölötti készpénzbefizetésnél a pénz eredetét dokumentummal kell igazolni.

A pénzmosási, terrorizmusfinanszírozási ügyek európai elszaporodására hivatkozva döntött úgy a Magyar Nemzeti Bank, hogy a májustól életbe lépő felügyeleti elvárásaiban megköveteli a pénzügyi intézményektől, hogy vizsgálják az ügyfelek nagy összegű készpénzbefizetéseinek forrását. Ha valaki tízmillió forint feletti készpénzt akar befizetni a számlájára, dokumentummal is igazolni kell, hogy honnan jött a pénz.

Az elmúlt években Magyarországon is évente körülbelül 8500 gyanúra okot adó bejelentést tettek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mellett működő Pénzmosás és Terrorizmusfinanszírozás Elleni Irodánál. E jelzések nagyjából kétharmada bankoktól származott – írta korábbi cikkében a napi.hu. Az iroda és maguk a pénzügyi intézmények ezek nyomán egyedül 2017-ben 214 esetben függesztették fel ügyletek lebonyolítását, ezzel mintegy ötmilliárd forintnyi gyanús pénz tovább áramlását akadályozták meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Félig autós, félig gyalogos tüntetés jött össze az MTVA előtt

Félig autós, félig gyalogos tüntetés jött össze az MTVA előtt

Szombattól a kettes villamos sem ugyanaz már, mint volt

Szombattól a kettes villamos sem ugyanaz már, mint volt

8000 forint az a mikroszámítógép, amely nagy szolgálatot tehet

8000 forint az a mikroszámítógép, amely nagy szolgálatot tehet