szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Két és fél milliárd forint osztalékot fizet a Puskás Stadion és a Városliget átépítésénél is dolgozó Magyar Építő.

1,2 milliárd forintról 3,7 milliárdra nőtt a Magyar Építő Zrt. profitja – derül ki a cég nemrég leadott 2018-as éves beszámolójából. A cég, amely a Puskás-stadiont építi, de a Városliget több beruházásán is dolgozik, duplájára növelte az árbevételét, 24,5 milliárd forintról 49 milliárdra.

A tulajdonosok 2,5 milliárd forint osztalékot vehetnek ki a cégből. A vállalatot tavalyelőtt vette meg a Paár Attila tulajdonában álló WHB Befektetési Kft., illetve a Szeivolt István által birtokolt Épkar Zrt. Mivel a részvények 2 százaléka a fővárosi önkormányzat tulajdonában van, 50 millió forintot kap az osztalékból a főváros is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!