szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Talán kevesen tudják, hogy Vida József, a Takarékbank vezetője pályáját szakácsként kezdte – indul a cikk a mindmegette.hu-n.

Az immár a fideszes médiaholdinghoz, a KESMA-hoz tartozó lap szerint a Takarékbank vezetőjét és a TV2 leendő tulajdonosát „édesanyja már 3-4 évesen sem tudta kiküldeni a konyhából, a kisfiú főzött, sütött a maga kis gyúródeszkája és pici sodrófája segítségével. Aztán felnőve mégis inkább pilóta szeretett volna lenni, de ettől a pályától eltanácsolták, mert már akkor szemüveget kellett viselnie.”

Később kitanulta „a cukrászat, a hidegkonyha és a hagymavágás rejtelmeit”, majd „bemutató szakácsként dolgozott, ahonnan elindult menedzseri karrierje a Pest-Buda Gasztroláncnál, ahol több mint öt évig üzemi konyhákat tervezett”.

A cikkben olvashatunk Vida József főzési filozófiájáról is: „Minden ételnek ki kell hozni a színe-javát, a sava-borsát. Nagyon szeret kísérletezni, nem tudatosan vásárol, ha meglát egy gusztusos alapanyagot, azonnal továbbgondolja. Nem főzi meg kétszer ugyanúgy az ételt. A magyar konyháról mindent elmond, hogy a zsír nem keverhető össze az olajjal.”

És mi a kedvenc étele? A madártej, paradicsomleves betűtésztával, mákos guba, paprikás csirke, de az is kiderül, hogy nemcsak a kutyahúst nem enné meg soha, de a zöldbabfőzeléket és a tökfőzeléket sem.

És ha valakit ez sem győzött volna meg, itt egy videó a szakácsból lett bankvezér főzési tudományáról:

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!