szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A pályázat második köre is sikertelen volt.

Egyetlen ajánlat sem érkezett a felszámolás alatt álló Heti Válasz kiadó követeléseinek, könyveinek és kiadványainak megvásárlására – szúrta ki az Elektronikus Értékesítési Rendszerben a Napi.hu.

A portál emélkeztet: a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.-hez tartozó védjegy, kiadói jog, a valasz.hu domainnév és az online archívumának megszerzésére idén júniusban többen is pályáztak, és végül a meghirdetett 200 ezer forintos irányárnál jóval magasabb, 5 millió forintos vételi ajánlatot fogadott el a felszámoló. Ezt - a lap volt szerkesztősége által indított Válasz Online szerint - Vörös József, Mészáros Lőrincnek dolgozó ügyvéd nyújtotta be.

A Heti Választ a tavalyi országgyűlési választás után, augusztusban zárták be, de a lap nyomtatott változata június elején jelent meg utoljára, nem sokkal később pedig elindult a csődeljárás. A hetilap megmentése érdekében a szerkesztőség tagjai befektetőket kerestek, még maguk is beszálltak volna a megvásárlásába, de Nyerges nem adta el az újságot, hanem bezáratta, tavaly novemberben elindult a kiadócég felszámolási eljárása – emlékeztet a Napi.hu.

Az eljárásban három pályázatot írtak ki a vagyonelemek értékesítésére, itt a legnagyobb tétel a Digitalstand Kft-ben meglévő 90 százalékos tulajdon és a fennálló követelések, amelyeket 113,3 millió forintra becsültek fel. A második pályázaton ez a minimálár már 79,4 millióra csökkent, ám így sem kelt el, ahogy a kiadó tulajdonába tartozó könyvek és kiadványok sem.

(Napi.hu)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!