szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ha zárolták a számláját az adategyeztetés elmulasztása miatt, akkor már csak személyesen lehet tenni ez ellen.

A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozásának megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvény értelmében a pénzügyi intézmények 2019. november 1-jén kötelesek zárolni azon ügyfeleik számláit, akik 2019. október 31-ig nem tettek eleget adategyeztetési kötelezettségüknek.

Az MKB Bank közleménye szerint, aki az adategyeztetést elmulasztotta, annak a számláját november 1-jén 0 órakor zárolták. Emiatt a bankszámlák egyes funkciói nem elérhetőek, ezekre a bank megbízást sem személyesen, sem pedig elektronikus csatornán nem fogadhat be, vagyis pénzt nem lehet se befizetni, se kivenni a számláról.

A bankszámlák zárolását a bank csak a kötelező adategyeztetés megtörténtét és feldolgozását követően oldhatja fel. Az adategyeztetéshez szükséges nyilatkozatok és okmánymásolatok leadása már csak személyesen, a bankfiókokban lehetséges.

Az október végén az MKB Bank arról számolt be, hogy az ügyfelek 1 százalékánál nem történt meg az azonosítás. A K&H ügyfeleinél is kevesebb mint egy százalék volt a nem azonosítottak aránya, a CIB Banknál viszont már 5 százalék. A legnagyobb gond a Takarékbanknál volt, ahol a múlt hónap végén még százezres nagyságrendben nem tettek eleget az ügyfelek az adategyeztetési kötelezettségüknek, főleg azok, akik nem használják a netbankot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ez a vese benn akar maradni, és benn is fog

Ez a vese benn akar maradni, és benn is fog

Békés megyében nyomoznak a Szegedi Tudományegyetem takarítási ügyében

Békés megyében nyomoznak a Szegedi Tudományegyetem takarítási ügyében

Új ár-érték bajnok mobil Magyarországon – kipróbáltuk a Realme 8 Prót

Új ár-érték bajnok mobil Magyarországon – kipróbáltuk a Realme 8 Prót