szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az MNB is vizsgálódik, valóban jogellenes tranzakciók történtek-e az Opus Global részvényeivel.

Piacfelügyeleti eljárást indított az MNB az Opus Global panaszára. Mészáros Lőrinc tőzsdei vállalata két hete tett bejelentést, mondván, jogellenes tranzakciók történtek a részvényeivel. Ennek a panasznak nézett utána az e heti HVG cikke.

A cégnél úgy látják, valakik jogellenes módon jártak el, szándékosan letörve a részvények árfolyamát. Egy, az ügyhöz közel álló szakértő a HVG-nek nyilatkozva azt valószínűsítette, hogy direkt az önkormányzati választás előttre időzítették a támadók az akciót, és

tudatos manipulációról van szó. Október 9-én a jegyzés több mint 10 százalékkal esett, de még a választás után három nappal, október 16-án is 5-tel.

A bejelentés válságkommunikációnak, erőltetett ellenségkeresésnek is tűnhet. Szakértők szerint az valószínűtlen, hogy kisbefektetők egy csoportja spekulatív céllal összefogott volna a cég ellen. Az Opus 70 százaléka a Mészáros házaspár közvetlen vagy közvetett kontrollja alatt áll, leginkább ők lennének képesek befolyásolni az árfolyamot. Akármi is történik a részvényekkel, a helyzet új, hiteles stratégiát követel a menedzsmenttől, amely az idén markánsan átalakult.

Részletek az e heti HVG Gazdaság rovatában.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meghalt Bencze Izabella, a CÖF egyik alapítója

Meghalt Bencze Izabella, a CÖF egyik alapítója

Vonulás közben ráesett egy szarvas egy BMW-re Lengyelorszában

Vonulás közben ráesett egy szarvas egy BMW-re Lengyelorszában

A Sinopharm szerint gyerekeknek is adható a vakcinájuk

A Sinopharm szerint gyerekeknek is adható a vakcinájuk