szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Példátlan mértékű visszaeséssel számol a Wizz Air menedzsmentje a járvány miatt.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Legalább húsz százalékkal csökkenti kapacitását és több szakterületen is leépítést jelentett be a Wizzair – írja a Magyar Hang. A laphoz eljutott egy belső levél, amelyet Váradi József vezérigazgató írt alá, e szerint az idei második negyedévben számolnak komolyabb visszaeséssel, ami a cég történetében példátlan mértékű.

A lap szerint a cég vezető tisztségviselői közül a korábbi 46 fő helyett 38-an maradnak a Wizz Air állományában. Azonnali hatállyal felmondták továbbá a hallgatói és gyakornoki szerződéseket, felfüggesztik a pilóták és egyéb szakemberek toborzását, a bérkompenzációt törlik és fizetés nélküli szabadságot kínálnak állományban maradó alkalmazottjaiknak.

A 2001. szeptember 11-i terrortámadás és a SARS-vírusjárvány tapasztalatai szerint féléves krízisidőszakkal kell számolnunk – értékelte a helyzetet a Wizzair vezérigazgatója

A beszállítókkal kötött szerződéseket újratárgyalják, a fizetési határidőt pedig megpróbálják kitolni. A működési és beruházási kiadásokat csak külön felülvizsgálat után hagyják jóvá. Napirenden van az is, hogy a repülőgép-beszerzésekkel kapcsolatos kifizetéseket átütemezik.

A levélről és a leépítési tervekről megkérdeztük a Wizz Airt, a következő választ kaptuk:

„A Wizz Air megerősíti, hogy a koronavírus terjedése miatt csökkenő kereslet jelentős hatással van a légitársaság működésére, ahogy a légi közlekedés sok más szereplőjére is szerte a világon.

Mint az elvárható, a Wizz Air menedzsmentje azonnal megtette a szükséges lépéseket a vállalat megóvása érdekében, hogy a jelenlegi globális egészségügyi vészhelyzet közben és annak lezárulta után is fenntarthassa alacsony viteldíjait és magas színvonalú szolgáltatását.

Más légitársaságokkal ellentétben a Wizz Air jelentős készpénztartalékokkal rendelkezik, ezért a most meghozott intézkedésekkel együtt képes lesz sikeresen átvészelni a következő időszakot, és ezáltal megvédeni több ezer alkalmazottjának munkahelyét, valamint a vállalat stabil működését.” 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bioetikus: Koronavírusos betegnél is etikátlan azzal védekezni, hogy később úgyis meghalt volna

Bioetikus: Koronavírusos betegnél is etikátlan azzal védekezni, hogy később úgyis meghalt volna

Másodszor is karanténba került egy óvodáscsoport Pécsen

Másodszor is karanténba került egy óvodáscsoport Pécsen

Ha elég gazdag, most megveheti Obi-Wan lézerkardját

Ha elég gazdag, most megveheti Obi-Wan lézerkardját