szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az áruházakra és az online bevásárlásra is vonatkozó mennyiségi korlátozást vezetett be a cég.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

A lakosság élelmiszerellátásának folyamatos és kiegyensúlyozott biztosítása érdekében – tekintettel kormány által elrendelt veszélyhelyzetre – mennyiségi korlátozásokat vezetett be a Spar a náluk árusított termékekre.

A cég honlapján megjelent tájékoztatás szerint az egy tranzakcióval megvásárolható mennyiség

  • lédig termékek esetében 5 kilogramm,
  • darabban értékesített termékek esetében 10 darab.

Az online shop működésében más változtatásokat is bevezetett kedden a Spar. Az azóta leadott rendeléseket kizárólag előre, online lehet kifizetni a kiszállító munkatársak védelmében.

Elszabadult spájzolási láz: van, aki két-három naponta bevásárol 50 ezer forintért

A kereskedelemben most nem is az áruhiány, hanem a munkaerőhiány okoz gondot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Balla Györgyi Gazdaság

A pszichiáter tanácsa koronavírus ellen: ne üljünk fel a pletykavonatra!

Belső Nóra pszichiáter szerint a koronavírus körül nem lenne vészhelyzet, ha nem okoztunk volna magunknak. A doktornő szakterülete a pánik, a szorongás, a depresszió, azt mondja, sok mindent látott már, de az elmúlt napok pánikvásárlásait még ő sem igazán tudja mire vélni. Arra viszont van magyarázata, hogy miért éppen a liszt, az olaj és a tészta volt kelendő.