szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kovács Sándor szerint az összeférhetetlenség megszüntetésére megindultak a tárgyalások.

Kovács Sándor fideszes országgyűlési képviselő barátja tulajdonában áll az a cég, amelyik az egyik nagy kedvezményezettje a választókerületbe érkező vissza nem térítendő európai uniós támogatásoknak, illetve az azokhoz tartozó közbeszerzéseknek – írta meg a 24.hu. A lap szerint pár év alatt egymilliárd forintot nyert a képviselő barátja, aki ráadásul üzlettársa a politikus feleségének is.

Kovács 2014 óta országgyűlési képviselő, birtokán egyébként csaknem 60 millió forint vissza nem térítendő támogatásból létesült turisztikai birodalom. Tíz évig az 500 fős Géberjén polgármestere, ahol a „Jót s Jól” egyesület bonyolítja a turisztikai beruházásokat – ez az egyesület az egyedüli kezdeményezettje a vissza nem térítendő uniós támogatásoknak. A beruházásokat pedig a képviselő barátjának, Galambosi Csabának a cége nyerte el. Galambos egy másik cégben, az ingatlankezelő Gakoma Kft.-ben üzlettársa Kovács feleségének.

A 24.hu kérdésére Kovács azt válaszolta, hogy az összeférhetetlenség megszüntetésére megindultak a tárgyalások és elismerte azt is, hogy barátok Galambosival.

Galambosi cége, a fő profilként mérnöki tevékenységgel és műszaki tanácsadással foglalkozó GÉ-65 Mérnökiroda Kft. azt elmúlt években összesen 13 közbeszerzést nyert el egytől egyig olyan településeken, amelyek Kovács Sándor választókerületéhez tartoznak és ezek összértéke meghaladta az egymilliárd forintot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Új bringaútszakasz épül Budapest és a Balaton között

Új bringaútszakasz épül Budapest és a Balaton között

Ennél szokatlanabb előzést biztosan nehéz lenne találni - videó

Ennél szokatlanabb előzést biztosan nehéz lenne találni - videó

Feloldották a kijárási tilalmat Portugáliában az elnökválasztás kedvéért

Feloldották a kijárási tilalmat Portugáliában az elnökválasztás kedvéért