szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A bankoknak fel kell készülniük arra, hogy ha úgy alakul, akkor ne személyesen, hanem írásban tudják a panaszos ügyeket intézni ,és a jelzáloghitelekhez szükséges dokumentumokat is tudják fogadni személyes találkozás nélkül.

A járvány okozta bizonytalanság miatt arra szólította fel a Magyar Nemzeti Bank a bankokat, hogy 2021. január 1-jéig hosszabbítsák meg az osztalékfizetés felfüggesztését. Ezen kívül azt kérte az MNB, hogy korlátozzák a nem javadalmazási célú részvény-visszavásárlásokat, illetve a változó javadalmazású kifizetéseket a javadalmazási politikájuk hatálya alá tartozó munkatársaiknak. Az MNB még március 20-án küldött levelet a bankoknak, ebben szeptember 30-ig kért tőlük korlátozásokat. Ezt hosszabbítják meg most január 1-jéig.

Arra az esetre, ha a kormány újabb járványügyi korlátozásokat rendelne el, az MNB részletes tájékoztatást nyújt a bankoknak az ügyfelek, intézmények biztonságát szavatoló elvárásairól. Ez a fiókok nyitva tartására, az intézményi kommunikációra, az ATM-es készpénzfelvétel és -befizetés témáira is kitér.

Azért, hogy csökkentsék a személyes banki ügyintézés arányát, de ettől ne legyen rosszabb vagy lassabb a munka, az MNB még egy körlevelet megjelentetett. Ez a lakó- és kereskedelmi ingatlanok értékbecslésének, a közjegyzői okiratba foglalt hitel- és biztosítéki szerződéseknek, illetve a jelzálogjog bejegyzése iránti kérelem igazolásának írásbeli, digitális benyújtásának részletes szabályait határozza meg egy esetlegesen elrendelt veszélyhelyzet idejére.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Eladás közben csaptak le a dílerre a rendőrök - videó

Eladás közben csaptak le a dílerre a rendőrök - videó

Bajnai cáfolta, hogy visszatérne a politikába

Bajnai cáfolta, hogy visszatérne a politikába

Frusztráció tükröződik az új Simonka-cég névadásában

Frusztráció tükröződik az új Simonka-cég névadásában