szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Vesztegetéssel házaló csalók és vesztegetni vágyó áldozataik buktak le.

Vesztegetési lehetőséget ajánló csalóknál razziázott a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség. A motozások, kutatások és kihallgatások öt embert érintettek, a héten végrehajtott akció pedig eredményes volt a közleményük szerint.

A megalapozott gyanú szerint 2019 szeptembere előtt két férfi és a Nemzeti Adó- és Vámhivatali (NAV) egy korábbi dolgozója azt találta ki, vállalkozókat győznek meg arról, hogy némi pénzért előnyükre befolyásolják a NAV-hoz fűződő büntető ügyeiket.

A gyanúsítottak közel húsz, vesztegetni vágyó céget vezettek meg, több tízmillió forintot szereztek tőlük. Valójában semmit sem tettek az érdekükben, a pénzt saját céljaikra fordították.

Az ügyészség bűnszövetségben, vesztegetést állítva, üzletszerűen elkövetett befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmények miatt folyik nyomozás. A vádhatóság elrendelte a hivatali kapcsolatukra valótlanul hivatkozó három ember őrizetét, náluk 25 millió forint készpénzt foglaltak le. Indítványozták letartóztatásukat is. A többieket vesztegetésért és befolyás vásárlásáért hallgatták ki. Vallomást senki sem tett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kiderült, hol tárolja a magyar kormány a lélegeztetőgépeket

Kiderült, hol tárolja a magyar kormány a lélegeztetőgépeket

Kásler újabb kórházakat jelölt ki a koronavírusos betegek kezelésére

Kásler újabb kórházakat jelölt ki a koronavírusos betegek kezelésére

Révész Sándor: Rosszkor jött az orvosok béremelése

Révész Sándor: Rosszkor jött az orvosok béremelése