szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hat termék értékesítését megtiltotta a JTI Hungary-nak a Fővárosi Kormányhivatal.

2020. május 20-án lépett hatályba az a szabályozás, amely szerint a cigaretta és a cigarettadohány nem tartalmazhat mentolt.

A JTI Hungary Zrt. a Winston Green, a Camel Dark Blue, az LD Green KS, a Winston Blender, a Winston XS Line Blender, valamint az LD XS Line Green nevű dohánytermékek forgalmazásával megsértette a tilalmat, ezért a Fővárosi Kormányhivatal összesen 150 millió forint fogyasztóvédelmi bírságot állapított meg a vállalattal szemben.

A Kormányhivatal ezenkívül megtiltotta a termékek további forgalmazását a JTI Hungary Zrt.-nek.

Nem ízesítés, adalékanyag

A vonatkozó hatályos magyar előírások nem tiltják a mentol adalékanyagként történő használatát, az Európai Parlament és a Tanács irányelvének megfelelően – reagált közleményben a JTI Hungary a bírságra. A bírságról szóló határozat bírósági felülvizsgálatát kezdeményezték, ezzel párhuzamosan kérelemmel fordultak a bírósághoz, hogy a határozatokban foglalt kötelezés végrehajtását függessze fel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Füstmentes BrandChannel

Tények és tévhitek a dohányzás körül

Vajon hány szál cigarettát szívnak el naponta a Földön? Melyik nép füstöl a legtöbbet? Valóban a nikotin a legnagyobb ellenség, vagy mástól (is) kell tartani a cigaretta kapcsán? Utánajártunk, hogyan – és mennyit – dohányzik a világ, valamint, hogy miként tehetünk az ártalmak csökkentéséért.

Csontrészeg kamionos cikázott az M3-son, miután több autót összetört

Csontrészeg kamionos cikázott az M3-son, miután több autót összetört

Koronavírusos a svéd királyi család két tagja

Koronavírusos a svéd királyi család két tagja

Autók borultak le egy trélerről, lezárták az M5-öst

Autók borultak le egy trélerről, lezárták az M5-öst