szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Korábbi hitelszerződésük módosítását ígérte sikerdíj fejében ügyfeleinek a kopaszdmegabankod.hu címen elérhető alkuszcég. Engedélyük azonban nem volt, a jegybank letiltotta működésüket, és vizsgálatot indított.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) azonnali hatállyal megtiltotta a budapesti HBA Faktoring Kft.-nek és egy magánszemélynek, hogy pénzügyi közvetítői (alkuszi), illetve követelésvásárlási tevékenységet végezzenek – jelentette be a jegybank.

A jegybank hivatalból – előzetes bejelentés nélküli helyszíni ellenőrzést is magába foglaló – piacfelügyeleti eljárást folytat a budapesti székhelyű, korábban a www.kopaszdmegabankod.hu címen elérhető honlapot is működtető HBA Faktoring Kft., illetve az azzal együttműködő magánszeméllyel szemben.

A vizsgálattal azt akarják megállapítani, hogy végeztek-e üzletszerűen – a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló törvény (Hpt.) szerint az MNB engedélyéhez kötött – pénzügyi közvetítői, különösen alkuszi, illetve követelésvásárlási tevékenységet.

A jegybank eddigi adatai szerint a HBA Faktoring Kft., illetve a magánszemély ügyfél együttesen több mint 130 személlyel léptek üzleti kapcsolatba. Ez alapján – meghatározott megbízási és sikerdíj fejében – az adósok megbízásából és nevében eljárva tárgyalásokat folytattak különböző pénzügyi intézményekkel azért, hogy azok módosítsák az adott ügyfelekkel korábban megkötött hitelszerződéseket. A társaság, illetve a magánszemély azonban nem rendelkezik az MNB engedélyével pénzügyi közvetítői, alkuszi, illetve követelésvásárlási tevékenység végzésére Magyarországon.

Új alkuszcéggel bővült Mészáros biztosítós birodalma

A Reticulum Insurance teljes állományátruházással csatlakozott a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft.-hez.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meghalt Sas József

Meghalt Sas József

Meghalt Timár György Tamás, a Független Kisgazdapárt egykori képviselője

Meghalt Timár György Tamás, a Független Kisgazdapárt egykori képviselője

Jön a felmelegedés, jövő héten akár 10 fok is lehet

Jön a felmelegedés, jövő héten akár 10 fok is lehet