szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Éles bírálatot fogalmazott meg a korlátozások egy része ellen a Parragh László vezette testület.

A jelenleg érvényben lévő korlátozó intézkedések vállalkozói jelzések alapján nehezen értelmezhetőek és a KKV-k szempontjából versenytorzítóak. Emiatt azt javasoljuk, hogy amennyiben a betegségen átesett és a már beoltott felnőtt lakosság létszáma együttesen eléri a felnőtt lakosság 25 %-át, érdemes megfontolni a boltzár fokozatos feloldását annak érdekében, hogy a magyar vállalkozások ne szenvedjenek el több kárt és ne induljon el egy tömeges csődhullám - írja közleményében a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK).

A szervezet ugyanakkor felvetett egy régóta említett megoldást is: amennyiben további járványügyi intézkedések szükségesek, akkor

a tevékenység szerinti boltzár helyett az üzlethelyiségbe belépők létszámának korlátozása és az egységnyi üzlethelyiség területen tartózkodó személyek számának meghatározása legyen irányadó.

A közleményben kiemelték, ezt a javaslatot a kereskedelmi érdekképviseletek is támogatják, mivel egy ilyen korlátozás a vállalkozások által sokkal jobban kezelhető és a hatóságok is könnyebben tudják ellenőrizni.

A kormány két héttel ezelőtt döntött a nem létfontosságúnak tartott üzletek és szolgáltatások lezárásáról. Az eredetileg két hétre szóló, a Magyar Közlöny által péntek este között rendeletmódosítással még egy hétre meghosszabbított) rendelet alapján lényegében az élelmiszerboltok, a drogériák, a barkácsboltok, a benzinkutak és a gyógyszertárak tarthatnak nyitva este hétig.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Most már tényleg elkészül az Így jártam apátokkal

Most már tényleg elkészül az Így jártam apátokkal

Lenyűgöző természetfilmben dolgozott együtt újra James Cameron és Sigourney Weaver

Lenyűgöző természetfilmben dolgozott együtt újra James Cameron és Sigourney Weaver

Karácsony: Szabadnap jár az oltás után a fővárosi cégeknél

Karácsony: Szabadnap jár az oltás után a fővárosi cégeknél