szerző:
Lengyel Miklós
Tetszett a cikk?

Szigorú intézkedéseket vezettek be, de így is óriási az érdeklődés.

Több mint egyéves szünet után nyitotta meg kapuit Kaliforniában Disneyland, ahol szigorú vírusszabályok vannak érvényben. Maszk használata kötelező, a lázmérés nemkülönben. Csak negyedannyi látogatót engednek be mint korábban, mert csak így tudják biztosítani a távolságtartást, ennek részeként Miki egérrel sem lehet ölelkezve fotózkodni. Ezenkívül csakis olyan családokat engednek be, akiknek van tartózkodási engedélyük Kaliforniában.

A maszk viselése kétéves kor fölött kötelező. Nem lesznek felvonulások és tűzijátékok sem, mert akkor elkerülhetetlen a tumultus, ami fokozza a járványveszélyt.

Mindezek ellenére az érdeklődés óriási: június közepéig minden belépőjegyet eladtak már, a szomszédos California Adjacent parkban vigasztalódhatnak azok, akik nem tudtak bejutni.

A Walt Disney tavaly márciusban csukta be az összes parkját az egész világon a pandémiára hivatkozva.

A kaliforniai Disneyland csak most pénteken nyitott ki, de a cég legnépszerűbb parkja, a floridai Disney World tavaly júliusban újra megnyílt Orlandóban. A Párizs melletti Disneyland még zárva van, de a hasonló parkok már megnyitottak Tokióban, Sanghajban és Hongkongban – írja összefoglalójában a Reuters.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!