szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

A British Petrol is beszáll a nagyszabásúnak ígérkező ohiói palagáz-kitermelési üzletbe, miután a vállalat képviselői...

A British Petrol is beszáll a nagyszabásúnak ígérkező ohiói palagáz-kitermelési üzletbe, miután a vállalat képviselői tárgyalások révén ma bányászati jogot szereztek közel 350 négyzetkilométeres területen, írja hírlevelében a Quaestor.

A brit energiaipari cégnek Texas és Luisiana államban már vannak érdekeltségei hasonló projektekben, de az ohiói palagáz megcsapolására ez lesz az első próbálkozásuk. Az amerikai államban a francia Totalnak és az amerikai Exxon Mobilnak is jelentős érdekeltségei vannak.

A hagyományos földgáztartalékok kimerülésével az elmúlt években egyre inkább előtérbe kerültek az úgynevezett „shale gas” tartalékok. A palagázmezők az eddigi kutatások szerint decentralizáltan helyezkednek el, és még viszonylag kevés lelőhelyet térképeztek fel. Előrejelzések szerint azonban a jövőben legalább akkora mennyiséget ki lehet nyerni belőlük, mint amennyit már kitermeltünk a hagyományos földgázból.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Trump magára hagyja Afganisztánt és Irakot, kerül, amibe kerül

Trump magára hagyja Afganisztánt és Irakot, kerül, amibe kerül

Vizsgálja a rendőrség, hogy köze volt-e az orvosának Maradona halálához

Vizsgálja a rendőrség, hogy köze volt-e az orvosának Maradona halálához

Vasárnap éjjel leáll a Bubi, de tavasszal 1200 új bringa érkezik

Vasárnap éjjel leáll a Bubi, de tavasszal 1200 új bringa érkezik