szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

A befektetésre nem ajánlott kategóriába rontotta le a Nokia hosszú távú adósbesorolását a Fitch Ratings kedden.

A befektetésre nem ajánlott kategóriába rontotta le a Nokia hosszú távú adósbesorolását a Fitch Ratings kedden. A nemzetközi hitelminősítő a finn cégnek adott BBB mínuszos osztályzathoz negatív kilátásokat rendelt, miután a társaság az év első negyedévében hatalmas veszteségről számolt be - írta az AP hírügynökség.

A Nokia adósbesorolásán nemrég a Moody's is rontott, igaz, a rivális hitelminősítőnél a telefontársaság kötvényei továbbra is a befektetési kategória alsó sávjában maradtak. A Fitch szerint azonban a Nokia a következő másfél évben képtelen lesz működési eredményét veszteségesről nyereségesre változtatni, rövid távon pedig beláthatatlan következményekkel járhat a cég elmúlt időszakban elszenvedett piacvesztése.

A Fitch szerint a további leminősítés sem kizárható, amennyiben a Nokiának nem sikerül az okostelefonok piacán javítania helyzetén. Erre esélyt nyújthatnak a Windows-zal való együttműködés eredményeként októberben piacra kerülő Windows 7-es operációs rendszerrel futó modelljei, ám még így is nehéz lesz a Nokia okostelefon-forgalmában az év elején elszenvedett 50 százalékos visszaesés ellensúlyozása.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Havi 800 ezerbe kerül Horváth Csaba imázsépítése Zuglónak

Havi 800 ezerbe kerül Horváth Csaba imázsépítése Zuglónak

Népszava: Gond van a 4-es metró biztonsági rendszerével

Népszava: Gond van a 4-es metró biztonsági rendszerével

Tényleg megjött a tél: Nagykanizsán már havazik

Tényleg megjött a tél: Nagykanizsán már havazik