Csúnyán megtréfálta a New Times LA újságírója saját lapját: hírt adott egy készülő reality show-ról, melyben szexuális bűncselekményekért elítélt rabokat eresztenek össze megerőszakolt tinédzserlányokkal. Hogy a szerkesztők nem ellenőrizték a hírt, az súlyos hiba, az olvasókat azonban nem lehet túlzott hiszékenységgel vádolni: a fiktív Survive This! alig tesz  túl a valódi show-kon.

Antoine Oman, aki szabadúszó újságíróként dolgozott a New Times-nak, arról írt cikket, hogy az NBC tévécsatorna leszerződtette Tamar Brookst és Jackie Marrist, két megerőszakolt tizenéves lányt, s ők fogják vezetni az új, főműsoridőben sugárzásra kerülő reality-show-t, mely a Survive This! ("Ezt éld túl!") címet viseli majd. A show-ban nemi erőszak áldozatául esett tinédzserlányokat és nemi erőszakért börtönbüntetésüket töltő rabokat eresztenek össze egy távoli és vad helyszínen. Omar egy Billy Slattery nevű producerről is beszámolt, akit erköcsileg zülött alaknak titulált, s rajta kívül több (mint később kiderült: kitalált) szakértői is megszólaltatott. Az NBC hamar cáfolta, hogy a perverz ötlet tőlük származna.
A lap azóta is magyarázkodik. Szerkesztője, Rick Barrs a New Times sötét napjáról beszél, amely rossz fényt vet a teljes Los Angeles-i újságírásra. "Jó hír viszont, hogy olvasóink nagy része magasan kvalifikált, és átlátott Oman koholmányán. Bárcsak én ne lettem volna akkora balek" - írja.  Pedig az újság intő jelet is kapott: a hírhedt Matt Drudge belinkelte a hírt online pletykalapjába, s erről értesítést is küldött a szerkesztőségbe.
Az olvasók "másik nagy része" azonban elhitte a történetet, néhányan tiltakozni akartak az NBC-nél, de akadt olyan levélíró is, aki a két megerőszakolt tinédzserlány történetét elevenítette fel, s kifejtette, hogy a rajtuk erőszakot elkövetett, egyébként visszaeső bűnöző Roy D. Ratliff tulajdonképpen nem mást, mint kölcsönös beleegyezésen alapuló szexuális kapcsolatot létesített fiatalkorúakkal.
A Survive This! ötlete nem is áll olyan távol számos, valóságban futó reality show-műsorétól, így nem meglepő, ha sokan bedőltek a hírnek. Az Egyesült Államokban a CBS tévécsatorna már több sorozatot lefuttatott a Survivor ("Túlélő") című reality show-ból. Ezek lényege, hogy 16 ember két törzsre osztva vetélkedik egymással egy lakatlan szigeten. A kukkolás élményét megadó, s ezzel minden más típusú műsor nézettségét meghaladó TV-sorozatok közül jó néhány a szexre koncentrál, Oman ezzel sem ment tehát túl messze. Az amerikai Fox hálózat például Temptation Island ("A csábítás szigete") címmel futtatott olyan vetélkedőt, amelyben négy, stabil, de nem házastársi kapcsolatban élő párt tesznek ki a testek csábításának egy karibi üdülőszigeten. Ennél is tovább megy a Franciaországban futó Loft Story, amelyben huszonévesek hajtanak arra, hogy intim testi kapcsolatba kerüljenek egymással, de a pénzjutalmat csak akkor viheti el a nyertes pár, ha a játék vége után még fél évig kibírják egymással. Az interneten a 26 kamera által non-stop vett "cenzúrázatlan" verzió is követhető.   

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Milliárdokkal húzza ki a bajból a kormány a kukaholdingot

Milliárdokkal húzza ki a bajból a kormány a kukaholdingot

Hétfőn már csak egy cikk fért el a Lokálban az állami hirdetésektől

Hétfőn már csak egy cikk fért el a Lokálban az állami hirdetésektől

Összeállt a fél Beatles és beszállt egy Rolling Stone is (videó)

Összeállt a fél Beatles és beszállt egy Rolling Stone is (videó)

Verhofstadt levelet írt Zuckerbergnek, hogy szedje le Orbánék csúsztató videóját

Verhofstadt levelet írt Zuckerbergnek, hogy szedje le Orbánék csúsztató videóját

Betörtek Quentin Tarantinóhoz

Betörtek Quentin Tarantinóhoz

Homokszem került a propagandagépezetbe: az egyik Mészáros-lap megírta a tüntetők követeléseit

Homokszem került a propagandagépezetbe: az egyik Mészáros-lap megírta a tüntetők követeléseit