Tetszett a cikk?

Jézus Krisztus és apostolai cannabistartalmú olajat használhattak betegeik gyógyításához - írja a BBC amerikai kutatókra hivatkozva, akik szerint a korai kereszténység napjaiban használt olajban található kaneh-bosem cannabis-kivonat volt. Ha Jézus idejében rendszeresen használták gyógyításra és a kereszténnyé válás szertartásához a cannabist, a kutatók szerint keresztényellenes magatartás a szer mai használóit üldözni. Önnek mi a véleménye?

A kivonat, amely a bőrőn át szívódott fel, számos fizikai és mentális betegség gyógyítására lehetett alkalmas a High Times című amerikai magazinban megjelent cikk szerint, amelynek szerzője megállapításait bibliai szövegek tanulmányozására alapozta. "A Mózes második könyve, az Exodus eredeti héber nyelvű változatában leírt szent olaj több mint hat fontnyi keneh-bosumot tartalmazott. Ezt a szert etimológusok, nyelvész-antropológusok, botanikusok és más kutatók egyhangúlag hat kvart (másfél gallon, mintegy hat liter) olívaolajban más gyógynövényekkel és fűszerekkel együtt feloldott cannabis-kivonatként azonosítják" - fejtegeti a szerző, Chris Bennett, aki szerint a felkenteket valósággal megfürdették ebben a hatásos szerben.
Az ókorban az olyan betegségeket, mint az epilepszia, démoni megszállottságnak tartották, s ha valakit ebből meggyógyítottak, akár bizonyos gyógynövénykivonatok segítségével is, azt ördögűzésnek vagy csodálatos gyógyulásnak tekintették. A cannabis pedig - így Bennett - bizonyítottan hatásos nem csak az epilepszia, hanem sok más olyan kór - szembántalmak, bőrbetegségek, menstruációs problémák - esetében is, amelyből Jézus és tanítványai kigyógyították az embereket.
"Ha a cannabis volt az ókori keresztények szent olajának egyik fő összetevője, és ez az olaj tette Jézus Krisztust és követőit keresztényekké, akkor keresztényellenes magatartás üldözni azokat, akik e szert használják" - véli a szerző. Erre az érvre a JesusJournal.com oldalán közzétett írásukban Bennett keresztény bírálói azzal válaszolnak: "Amint sokan első kézből tudjuk, Jézus gyakorta válik utolsó reményévé azoknak, akiket épp a gyógyszerek tettek tönkre."

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Intenzív terápiás orvos: Van lélegeztetőgép, de kevés a szakszemélyzet

Intenzív terápiás orvos: Van lélegeztetőgép, de kevés a szakszemélyzet

Egy 16 éves diák segített a kecskeméti közgyűlésnek, mert nem ismerték az önkormányzati törvényt

Egy 16 éves diák segített a kecskeméti közgyűlésnek, mert nem ismerték az önkormányzati törvényt

Szerencs, ahol nemcsak a Fidesszel, hanem saját szövetségese sötét múltjával is küzd a baloldal

Szerencs, ahol nemcsak a Fidesszel, hanem saját szövetségese sötét múltjával is küzd a baloldal