Tetszett a cikk?

A kormány hétfői döntése értelmében egymilliárd forintot különítenek el a költségvetés általános tartalékából Kertész Imre Sorstalanság című, irodalmi Nobel-díjas regényének megfilmesítésére. A film bemutatója várhatóan 2004 tavaszán lesz.

A kormány hétfői döntése akkor lép hatályba, amikor a Magyar Mozgókép Alapítvány meghozza a film támogatásáról szóló határozatot - közölte Gál J. Zoltán kormányszóvivő. Az összeget a Magyar Mozgókép Közalapítvány egyszeri támogatásként kapja. A megfilmesítésre vonatkozó javaslatot Görgey Gábor kultuszminiszter és László Csaba pénzügyminiszter közösen jegyzi.
Az egymilliárd forintos támogatás folyósításának feltétele, hogy a film nyelve magyar legyen, a film forgalmazásából származó bevételeket pedig a közalapítványon keresztül filmszakmai támogatásokra kell visszaforgatni. A kormány feltételként szabta továbbá, hogy a Sorstalanság filmjogainak 100 százaléka magyar cég tulajdonába kerüljön. A film forgatása idén ősszel kezdődik, rendezője Koltai Lajos; a bemutató várhatóan az EU-csatlakozás idején, 2004 tavaszán lesz. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Parászka Boróka: Erdélyi túlélőrecept

Parászka Boróka: Erdélyi túlélőrecept

Vádlott lett Fekete-Győr András a Kossuth téri tüntetés miatt

Vádlott lett Fekete-Győr András a Kossuth téri tüntetés miatt

Emlékházzá alakítják Kocsis Zoltán otthonát

Emlékházzá alakítják Kocsis Zoltán otthonát