Tetszett a cikk?

Bagdadban hétfőn fosztogatók kirabolták, majd felgyújtották az iraki nemzeti könyvtárat. Előzetes becslések szerint a tűzben csaknem egymillió könyv enyészett el.

A barbár cselekményt annak ellenére hajtották végre a tettesek, hogy a főváros utcáin immár együtt járőröznek amerikai katonák és szolgálatra jelentkezett iraki rendőrök.
Az iraki nemzeti könyvtár 1961-ben épült, rengeteg archív anyagot és számos, az arab nyelvterületen páratlan ritkaságnak számító könyvet őriztek benne.
A fosztogatók korábban kirabolták a páratlan mezopotámiai kincseket őrző iraki nemzeti múzeumot is, amelynek gyűjteményéből semmi nem maradt. A múzeum munkatársai a háború kezdetén a legértékesebb tárgyakat trezorokban helyezték el, ám a rablók ezeket is feltörték. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!