Tetszett a cikk?

Hosszú távú stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Magyar Rádió (MR) Rt. és a Rádió C. Az első magyarországi roma rádió anyagi gondjainak rendezésére, folyamatos működésének biztosítására. A megállapodás értelmében az MR naponta legalább egyórás magazinszerű összeállítást vásárol a Rádió C-től és azt valamennyi vidéki stúdiójában sugározza.

Az egy évre szóló, évenként megújítandó szerződést Kondor Katalin, az MR Rt. elnöke és Kerényi György, a Rádió C főszerkesztője írta alá Budapesten, a Magyar Rádió épületében, kedden. A főszerkesztő szerint a Magyar Rádiótól befolyó támogatás a Rádió C kiegyensúlyozott mûködéséhez szükséges összeg nagyobbik részét fedezni fogja, s az április 7. óta csak zenét sugárzó rádió remélhetõleg hamarosan újraindíthatja szerkesztett mûsorait.
Magyarország első roma rádiója - anyagi nehézségei miatt - április 7-e óta szünetelteti műsorait és csak zenét sugároz. A Rádió C április 18-án kapta meg azt a 6 millió forintos rendkívüli támogatást, amelyre Teleki László, a Miniszterelnöki Hivatal roma ügyekért felelős politikai államtitkára tett ígéretet;a munkaügyi tárca 4, a józsefvárosi önkormányzat 2 millió forintos támogatást ajánlott fel. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!