Tetszett a cikk?

Szerdán veszi kezdetét az óbudai Hajógyári-szigeten az idei Sziget fesztivál, amelyen egy héten át mintegy száz külföldi és számos magyar előadó, valamint nagyon sok kulturális és szórakoztató program várja a látogatókat.

A Sziget Nagyszínpadán a legismertebb magyar előadókon kívül - többek közt - fellép Shaggy, Patti Smith, a Morcheeba, a Moloko, a Panjabi MC, a Fun Lovin' Criminals és a Massive Attack. A Világzenei Nagyszínpadon Kubától Indiáig, Madagaszkártól Korzikáig, Mexikótól Portugáliáig, Malitól Szerbiáig terjed a bemutatkozó országok sora. A hazai előadókon kívül koncertet ad Ibrahim Ferrer, a Va:rtti:na és Shane McGowan is. Az elektronikus zenéket kedvelők többek között Paul van Dyk, Goldie, Armand van Helden és DJ Rush produkcióját élvezhetik majd.
Az idén nő a komfort: nemcsak a Nagyszínpad előtti részt és a programoknak helyet adó sátrak talaját fedik be műanyag burkolattal, hanem a főbb útvonalakat is. A szervezők szerint 10 ezer négyzetméternyi műanyag padlóval borítják be a legporosabb területeket.
Biztonsági intézkedésekre mintegy 60 millió forintot fordítanak, ami a fesztivál költségvetésének 5 százaléka. A zavartalan szórakozást az 1200 biztonsági emberen kívül 350 rendőr, és egy állandóan működő rendőrőrs biztosítja. A tömegirányító feladatokat 150-200, nyelveket beszélő egyetemista-főiskolás látja el, és egy, 350 tagú egészségügyi szolgálat dolgozik majd a Sziget fesztiválon. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
15-16 problémás pontot tudna felsorolni Dézsi Csaba András az új egészségügyi törvényben

15-16 problémás pontot tudna felsorolni Dézsi Csaba András az új egészségügyi törvényben

Jahn Ferenc kórház: Nem vált működésképtelenné a II. belgyógyászati osztály

Jahn Ferenc kórház: Nem vált működésképtelenné a II. belgyógyászati osztály

Van 20 871 magyar, akinek a nevét elvitte a NASA a Marsra

Van 20 871 magyar, akinek a nevét elvitte a NASA a Marsra