Tetszett a cikk?

Magyarország Fliegauf Benedek Rengeteg című játékfilmjét nevezi a 2004. évi Oscar-díjra a legjobb nem angol nyelvű film kategóriájában. A döntést a Magyar Filmunió szakmai bizottsága hozta.

A Rengeteg az idén januárban megrendezett 34. Magyar Filmszemle külföldi kritikusok által kiosztandó Gene Moskowitz-díját nyerte el. Producere, Muhi András a legjobb producernek járó elismerést kapta meg, Fliegauf Bendek pedig a Simó Sándor emlékére alapított elsőfilmes rendezői díjat nyerte el.
A Rengeteget a Berlinale Fiatal Filmeseinek Fórumán Wolfgang Staudte-díjjal tüntette ki a nemzetközi zsűri, a film más fesztiválokon is elismerést aratott világszerte. Az Oscar-díjra minden ország egy-egy játékfilmet nevezhet évente. Ezek közül az ősz folyamán a Los Angeles-i Filmakadémia képviselői választják ki azt az öt művet, amelyek a legjobb idegen nyelvű filmnek járó arany szoborért versenyre kelhetnek.
A magyar jelölésről döntő szakmai bizottság tagja volt a Magyar Filmművészek Szövetségének képviseletében Dettre Gábor filmrendező, a Magyar Mozgókép Rendezők Céhének képviseletében Hartai László, a Magyar Producerek Szövetségétől Sipos László, a Magyar Operatőrök Társaságától Szabó Gábor, a Független Magyar Producerek Szövetségétől pedig Szita Miklós. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!