Tetszett a cikk?

A keresztény egyházak, valamint a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) képviselőivel Kondor Katalin, a Magyar Rádió elnöke megállapodást kötött, amely a közrádió által az egyházak tevékenységéről adott beszámolók és a vallási műsorok rendjét az eddigi gyakorlat alapján rögzíti.

A megállapodás aláírói a kialakult gyakorlatot alapul véve az egyházi és vallási műsorok esetében azt az arányt tekintik kívánatosnak, amely szerint az e célra fordítandó műsoridő fele a katolikus, ötöde a református, tizede az evangélikus, öt-öt százaléka a görög katolikus, illetve az izraelita felekezetnek, fennmaradó egytizede pedig a többi közösségnek jut.
A dokumentum szerint a közszolgálati médium ezen egyházak hitéleti, oktatási, nevelési, szeretetszolgálati és missziós tevékenységét, kulturális értékeit a Kossuth adón mutatja be, s itt számol majd be azok ünnepeiről is. A vallási műsorokra vállalt kötelezettségeit a Petőfi és a Bartók rádión, regionális és internetes szolgáltatásán keresztül végzi a Magyar Rádió. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Aranycipő: olasz csatár lett Európa legeredményesebb góllövője

Aranycipő: olasz csatár lett Európa legeredményesebb góllövője

Spiegel –  A németeknek is kínos, hogy tankjukkal pózolt a Kárpátia

Spiegel – A németeknek is kínos, hogy tankjukkal pózolt a Kárpátia

Szabálytalanságokra bukkant az ÁSZ az LMP gazdálkodásában

Szabálytalanságokra bukkant az ÁSZ az LMP gazdálkodásában