Tetszett a cikk?

Elloptak egy Leonardo da Vincinek tulajdonított festményt egy skóciai magángyűjteményből.

A rendőrség szerint a Madonnát a gyermek Jézussal ábrázoló képet a Skócia déli részén lévő Drumlanrig kastélyból lopták el szerdán délelőtt. A kastély Buccleuch hercegnek, Skócia leggazdagabb földbirtokosának az otthona. A rendőrség négy férfit keres, akiket egy fehér személygépkocsiban láttak a kastély környékén.
A kastély internetes honlapja szerint a reneszánsz mester 1500-1510 között festette a képet Florimand Robertet, XII. Lajos francia király államtitkára számára. A skóciai Nemzeti Galéria laboratóriumában 1986-ban végzett vizsgálatok igazolták, hogy a festmény valóban da Vinci alkotása. Az 1600-as években reneszánsz stílusban épült Drumlanrig kastély Nagy-Britannia egyik leggazdagabb magán képzőművészeti gyűjteményének ad otthont. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
25 méter hosszú alagutat találtak a rendőrök Ásotthalomnál

25 méter hosszú alagutat találtak a rendőrök Ásotthalomnál

Meghalt a Samsung elnöke

Meghalt a Samsung elnöke

Igen hasznos funkció érkezik a Microsoft Teamsbe: kiszűri a háttérzajokat

Igen hasznos funkció érkezik a Microsoft Teamsbe: kiszűri a háttérzajokat