Tetszett a cikk?

A Felszámolás című könyvben a valóság kérdésessé válik, ugyanis minden fordulat traumatikus hatással van a társadalomra, ezáltal a regény szereplőire - mondta Kertész Imre szerdán, új kötetének bemutatóján.

A Nobel-díjas író új regénye a holokauszt következményeiről, a súlyos örökséggel küzdő második nemzedékről szól, Kertész Imre szerint nosztalgiát jelenít meg "elveszett álértékek iránt". A könyv címére utalva Kertész annak a meggyőződésének adott hangot, miszerint a felszámolás nyomán akkor lehet gazdagodó építkezés, ha az a szó minden értelmében megtörténik. Az író szólt arról is, hogy a magyar nyelvű kiadást követően németül jelenik meg a regény, bemutatóját Berlinben e hónap 21-én tartják. A Kertész Imre életművét gondozó Magvető Kiadó igazgatója, Morcsányi Géza bejelentette: a rendkívüli érdeklődés miatt az eredetileg tervezett 30 ezres példányszámmal szemben már a jövő héten újabb 30 ezer példányban megjelentetik a regényt. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
ITM: Belső vita van a Színművészetin, oldja meg a szakma

ITM: Belső vita van a Színművészetin, oldja meg a szakma

Rá sem lehet majd ismerni a ferihegyi gyorsforgalmira

Rá sem lehet majd ismerni a ferihegyi gyorsforgalmira

Elon Musk szerint 2024-re a Marsot is elérjük

Elon Musk szerint 2024-re a Marsot is elérjük