Tetszett a cikk?

Az irodalmi Nobel-díjas Kertész Imre regényét, a Sorstalanságot megfilmesítő alkotócsoport visszavonta az Európai Tanács filmes alapjához, az Eurimages-hoz benyújtott támogatási pályázatát – jelentette be az alap magyarországi képviseletének vezetője.

Erre azért volt szükség, mert a film gyártási jogaival rendelkező Magic Media koprodukciós partnerei nem tudták előteremteni saját anyagi hozzájárulásukat az Eurimages-pályázat leadási határidejéig - mondta Kézdy-Kovács Zsolt, az alap magyarországi képviselője. Kézdy-Kovács úgy tudja, a Sorstalanság gyártói az Eurimages igazgató tanácsának legközelebbi, december 3-ai ülésére ismét benyújtják pályázatukat.
A filmes alap a játékfilmes magyar pályázatok közül végül kettőt fogadott el – mondta Kézdy-Kovács. A gyártási támogatásra 37 filmterv pályázott, közöttük három magyar koprodukcióban tervezett mű indult. Az Eurimages igazgató tanácsa 400 ezer eurós támogatást szavazott meg Tarr Béla A londoni ember című magyar-francia-német koprodukciós filmtervének, s a filmes alap anyagi segítségével valósulhat meg a Tivoli Film közreműködésével készülő Hamis világ című török-magyar koprodukció - mondta Kézdy-Kovács. Kiemelte, hogy a magyar érdekeltségű tervek összesen több mint 700 ezer euró, vagyis 180 millió forint támogatást kaptak, miközben a magyar tagdíj az idei évre összesen 198 ezer euró. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A TikTokról is kiszorítják a QAnon nevű szélsőséges mozgalmat

A TikTokról is kiszorítják a QAnon nevű szélsőséges mozgalmat

Elon Musk szerint 2024-re a Marsot is elérjük

Elon Musk szerint 2024-re a Marsot is elérjük

Hogyhogy hétfő délelőtt dolgozunk a leghatékonyabban?

Hogyhogy hétfő délelőtt dolgozunk a leghatékonyabban?