Tetszett a cikk?

Finnország több mint harminc városában, valamint Észtországban rendezik meg azokat magyar nyelvtanfolyamokat, melyek tananyagát Európai Unió Socrates-Lingua2 programjának három évre szóló, 70 ezer eurós támogatásával kezdték el készíteni 2001-ben.

Az Európai Unió Socrates-Lingua2 programjának három évre szóló támogatásával kezdték el készíteni 2001-ben azt a magyar nyelvi tananyagot, amely alapján immár Finnország több mint harminc városában és Észtországban szerveznek rendszeresen magyar nyelvi tanfolyamokat. A pályázaton elnyert 70 ezer euróból már elkészítették a tananyag első részét, a Könnyedén magyarul című tankönyv két kötetét és a hozzájuk tartozó hanganyagot, illetve frazeológiai kézikönyvet. Ezen kívül szemináriumokat szerveznek az oktatóknak. A tervek szerint a tananyag harmadik fejezetét jövőre adják ki videokazettán, ez a magyar kultúrával és Magyarország nevezetességeivel foglalkozik majd.
Az EU programhoz azzal a feltétellel lehet pályázni ilyen és hasonló kulturális terv támogatására, hogy legalább három, EU-tagországbeli vagy tagjelölt országbeli intézmény összefog. A "Survival.hu" elnevezésű terv támogatásához ezért a Finn-Magyar Társaság együtt pályázott a finn esti iskolák szövetségével, Kuusankoski finn város szabadegyetemével, az Észt-Magyar Társasággal, valamint a szegedi egyetem finnugor és a hungarológiai tanszékével. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A játékok alapján lövi be a Sony, milyen gyorsan pörögjön a PlayStation 5 ventilátora

A játékok alapján lövi be a Sony, milyen gyorsan pörögjön a PlayStation 5 ventilátora

Amerika 48 államában rohamosan emelkedik a fertőzöttek száma

Amerika 48 államában rohamosan emelkedik a fertőzöttek száma

Agüero lekezelően megragadta az asszisztensnő vállát, mégsem büntetik meg

Agüero lekezelően megragadta az asszisztensnő vállát, mégsem büntetik meg