Tetszett a cikk?

Hétfő este Londonban rangos magyar és brit közéleti személyiségek jelenlétében nyitotta meg Hiller István a magyar kulturális évadot. A Magyar Magic - Magyarország a fókuszban 2004 névre keresztelt, egy éven át tartó eseménysorozat II. Erzsébet királynő és Mádl Ferenc köztársasági elnök fővédnökség alatt zajlik. Magyar kulturális hét kezdődött hétfőn Belgiumban, Ottignies-Louvain-la-Neuve városkában is.

Magyarország, mint jelképes ház falai és polcai kincsekkel vannak tele, a nagy-britanniai kulturális évad ízelítőt ad ezekből a kincsekből - mondta Hiller István kulturális miniszter hétfő este Londonban, a Magyar Magic - Magyarország a fókuszban 2004 című kulturális rendezvénysorozat megnyitóján. A miniszter hozzátette: Magyarország reméli, hogy az uniós csatlakozás évében a brit polgárok érdeklődni fognak minden iránt, ami magyar.
Az első rendezvénynek - egy magyar történelmi ötvösművészeti kiállításnak - is otthont adó Gilbert Collection múzeumban zajló megnyitón több száz résztvevő volt jelen, köztük a kenti herceg, brit kormánytisztviselők és parlamenti képviselők, valamint magyar közéleti személyiségek. Az eseménysorozatot, melynek fővédnökségét II. Erzsébet királynő és Mádl Ferenc köztársasági elnök vállalta, a brit királyi család nevében a kenti herceg nyilvánította megnyitottnak. A Magyar Magic keretében Londonon kívül Bradfordban, Bristolban, Glasgowban, Liverpoolban, Cambridgben, Birminghamben, Oxfordban, Cardiffban, Canterburyben és Belfastban is lesznek magyar kulturális rendezvények a következő egy évben.
Ugyancsak hétfőn magyar hét kezdődött a Brüsszel közelében lévő, mindenekelőtt egyeteméről híres belga városkában, Ottignies-Louvain-la-Neuve-ben, Veszprém belga testvérvárosában. A magyar hét keretében – többek között - képzőművészeti kiállításokra, filmvetítésekre, hangversenyekre és tudományos konferenciára is sor kerül.
(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Még az autókban is kötelezővé tette a cseh kormány a maszkviselést

Még az autókban is kötelezővé tette a cseh kormány a maszkviselést

Ha Windows 10 van a gépén, most kattintson rá, ön is megkaphatta az új csomagot

Ha Windows 10 van a gépén, most kattintson rá, ön is megkaphatta az új csomagot

Jogállamisági tárgyalások: előrelépés történt az alkudozásban

Jogállamisági tárgyalások: előrelépés történt az alkudozásban