A Hukkle című filmjével sikert aratott Pálfi György filmrendező új forgatókönyve, a Taxidermia lett az amerikai Sundance/NHK Filmfesztivál európai győztese.

A forgatókönyv, amelyből Pálfi György második játékfilmje készül, egy XX. századi magyar család három nemzedékének történetét dolgozza fel, a család férfi ágának - nagyapa, apa, fiú - sorsát követi nyomon.A mozgókép forgatása a nyáron veszi kezdetét - tájékoztatott Baranyai Kinga, a gyártó Eurofilm Stúdió munkatársa. Az NHK japán filmforgalmazó cég által támogatott Sundance/NHL Filmfesztiválon - amelyet az idén január 15. és 25. között rendeztek meg - a győztesek 10 ezer dolláros pénzjutalomban részesülnek.A Utah állambeli Park Cityben Robert Redford filmszínész, rendező és producer alapított Sundance elnevezéssel nemzeti parkot és üdülőtelepet az 1960-as években. Hasonló néven 1981-ben alapítványt jegyeztetett be, amelyre később intézet épült, ezt a hivatalos stúdióktól független fiatal filmkészítők támogatására alapították.A filmfesztiválokat 1995 óta rendezik meg a nemzetközi filmipar új hangjainak támogatására. A nemzetközi zsűri az elismeréseket négy - Európa, Egyesült Államok,Latin-Amerika és Japán - kategóriában ítélik oda a legjobb forgatókönyvnek.A minden évben januárban megrendezett filmfesztivál a független film legfontosabb fórumává lépett elő. A Sundance Filmfesztiválon olyan tehetségek indultak el a siker útján, mint Brad Pitt, Liv Tyler és Quentin Tarantino. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A hármasok és a nyolcasok futottak be a hatos lottón

A hármasok és a nyolcasok futottak be a hatos lottón

Holnap zár a Rejtett történetek című kiállítás

Holnap zár a Rejtett történetek című kiállítás

Orbán Andy Vajna halálára: Köszönök mindent, barátom

Orbán Andy Vajna halálára: Köszönök mindent, barátom

Tényleg a Fidesz bunkósbotja az Állami Számvevőszék?

Tényleg a Fidesz bunkósbotja az Állami Számvevőszék?

Játékos kedvű vidracsaládot videóztak le Békéscsaba belvárosában

Játékos kedvű vidracsaládot videóztak le Békéscsaba belvárosában

Nagy Blanka nem bánt meg semmit

Nagy Blanka nem bánt meg semmit