A tizenhetedik században, I. Károly angol király által megvásárolt kép a királyi gyűjtemény egyik kis szobájában porosodott - közölte az Il Corriere della Sera.

Véletlenül találtak rá Caravaggio egyik fontos munkájára a brit királyi műkincsek között. A Péter és András elhivatása című festményt még 1637-ben vette meg I. Károly király, s mindeddig a londoni Hampton Court palota egyik kis szobájában volt felakasztva - tudósít a Corriere della Sera című olasz napilap.A kép szakszerű megtisztítása után kiderült, hogy az olasz festő egyik legfontosabb munkájáról van szó, amely – mint Denis Mahon, az olasz Seicento (a tizenhetedik század) neves kutatója állítja – nyilvánvalóan eredeti. A képen a fiatal, szakáll nélküli Krisztus látható a két szenttel. „Kételkedtem eleinte, mert a vászon borzasztóan piszkos volt, de most már biztos vagyok a festmény eredetiségében” – mondta Mahon.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Gázrobbanássá fajult a családi veszekedés

Gázrobbanássá fajult a családi veszekedés

5 milliárd forinttal drágult az új soproni uszoda

5 milliárd forinttal drágult az új soproni uszoda

Megkezdődött a sztrájk az Audiban

Megkezdődött a sztrájk az Audiban

Marabu Féknyúz: Csak a szerénység

Marabu Féknyúz: Csak a szerénység

Videó: simán felmegy a sípályán a hernyótalpas Dacia

Videó: simán felmegy a sípályán a hernyótalpas Dacia

Négyezer Audi-dolgozó sztrájkolt Győrben

Négyezer Audi-dolgozó sztrájkolt Győrben