Tetszett a cikk?

Az antiszemitizmus megerősödésétől való félelem miatt a francia mozik nem hajlandók forgalmazni, illetve műsorra tűzni Mel Gibson Passion of Christ (Krisztus szenvedése) című filmjét – írta a Sunday Telegraph.

Franciaország az egyetlen európai állam, ahol még mindig nem forgalmazzák Mel Gibson új – Jézus Krisztus utolsó napjait részletező - filmjét, melyet többen zsidóellenességgel vádolnak. Noha az alkotást a múlt héten már bemutatták az Egyesült Államokban, a francia forgalmazók csak azt követően döntenek a film forgalmazásáról, hogy lemérik annak európai fogadtatását. Más európai országokban a jövő hónaptól mutatják be a filmet.A Sunday Telegraph szerint a forgalmazók attól tartanak, hogy a film csak olaj lenne a tűzre, mivel a francia társadalomban az utóbbi időben számos zsidóellenes akciók zajlottak le; zsinagógákat és zsidó iskolák ellen intéztek támadásokat. A támadások jelentőségét jelzi, hogy a párizsi rendőrség tavaly külön alakulatot hozott létre az antiszemita bűncselekmények felderítésére.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már a GUM áruházban is oltják a moszkvaiakat a Szputnyik V-vel - videó

Már a GUM áruházban is oltják a moszkvaiakat a Szputnyik V-vel - videó

Elérkezett a rendszerváltás-kompatibilis utcanevek kora

Elérkezett a rendszerváltás-kompatibilis utcanevek kora

Maszk nélkül tüntettek Gődényék a Hősök terén

Maszk nélkül tüntettek Gődényék a Hősök terén