Tetszett a cikk?

A kétszázezredik látogatót köszöntötte a budapesti Szépművészeti Múzeum Monet és barátai című kiállításán kedden Hiller István.

A kulturális tárca vezetője az ünnepségen kiemelte, hogy a Monet és barátai című tárlat "áttörte a jeget", 25 éve nem volt olyan sikeres és eredményes kiállítás, mint ez. A Szépművészeti Múzeum előtt a köszöntés napján is hosszú sorok kígyóztak. A tavaly december elsején megnyílt bemutató - a hétfői szünnap kivételével - naponta 8-tól 22 óráig látogatható, mivel a szervezők a múlt héten a kivételes érdeklődésre tekintettel ismét meghosszabbították a nyitva tartási időt.A március 15-éig megtekinthető tárlat rendezői előzetesen 100-150 ezer látogatóra számítottak, de már január 28-án meghaladta a 100 ezret a belépőjegyet vásárlók száma. A FranciArt programjaként megrendezett tárlatra 33 európai és amerikai gyűjteményből mintegy 70 festmény és rajz érkezett a Szépművészeti Múzeumba. Ezeket Claude Monet három festményével, valamint grafikai gyűjteményének 40 kiemelkedő darabjával egészítette ki a Szépművészeti Múzeum. A kiállításon olyan mesterek művei láthatók, mint Monet, Pissarro, Renoir, Boudin, Sisley, Signac és a szobrász, Auguste Rodin. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Díjeső: Fliegauf Bence filmjének színésze is Ezüst Medvét kapott a Berlinalén

Díjeső: Fliegauf Bence filmjének színésze is Ezüst Medvét kapott a Berlinalén

Lőrinc László: Kutyák, karavánok és szekták az SZFE-ügy árnyékában

Lőrinc László: Kutyák, karavánok és szekták az SZFE-ügy árnyékában

Így szigorodtak a járvány miatt bevezetett intézkedések tavaly óta

Így szigorodtak a járvány miatt bevezetett intézkedések tavaly óta