Tetszett a cikk?

Várhatóan új producere lesz a Sorstalanság című, 2 milliárdba kerülő, ebből mintegy 900 millió forint közpénzből készülő filmnek - jelentette be a filmet rendező Koltai Lajos a Klubrádió Kontra című müsorában.

A Klubrádió Kontra című műsorában a film rendezője, Koltai Lajos azt mondta, hogy a produkció pénzügyi ellehetetlenülése miatt a Magyar Mozgókép Közalapítvány megvonta az eddig producer, Barbalics Péter aláírási jogát. Koltai Lajos reményei szerint a filmet az Egyesült Államokban élő Hámori András producerrel folytatják.A produkció formailag leváltott producere megerősítette, hogy több száz millió forintra tehető az az összeg, amivel tartoznak a film készítőinek. Barbalics Péter azt az értesülést cáfolta, hogy a Sorstalanság forgatása azért lehetetlenült el, mert nagy összegű pénzek tűntek el a költségvetésből.Koltai Lajos mindazonáltal nem tartja kizártnak, hogy a Magyar Mozgókép Közalapítvány akár büntetőjogi eljárást is kezdeményez.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!