Tetszett a cikk?

Az intézkedés háromszázötven millió forintos bevételkiesést jelent az intézményeknek, amit kompenzációként megkapnak az idei költségvetésből. Az ingyenesség az időszakos kiállításokra nem terjed ki.

A magyarországi múzeumokat felsoroló internetes oldal adatai szerint a 24 intézményben jelenleg összesen csaknem száz állandó bemutató várja az érdeklődőket. Az ingyenes múzeumlátogatás tervét Medgyessy Péter miniszterelnök tavaly februári országértékelő beszédében jelentette be.A tárca az intézményekre bízza, miként oldják meg a csak az állandó kiállításokra kíváncsi, vagy az időszaki bemutatók iránt érdeklődők bejutását – közölte a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának (NKÖM) sajtóirodája.A honlap adatai szerint a legtöbb állandó kiállítás a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban tekinthető meg. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!