Tetszett a cikk?

"Egész héten erről tárgyaltunk, s ennek alapján született meg az általunk hozott határozat" - mondta Grunwalsky Ferenc, a Magyar Mozgókép Közalapítvány (MMK) kuratóriumának elnöke.

A forgatáshoz szükséges pénzügyi konstrukció jelenlegi állapota lehetővé teszi az érdekelt felek együttműködését és a produkció befejezését. A MMK kuratóriuma vállalja, hogy koordinálja a magyarországi forgatás folytatásához és befejezéséhez szükséges anyagi és jogi feltételek megteremtését – tette hozzá. A gyártási feladatok ellátásával a Magyar Mozgókép Kft.-t bízták meg.A produceri feladatok ellátására Hámori Andrással akarnak szerződést kötni, illetve az általa megjelölt céggel. A magyar származású kanadai szakember Szabó István A napfény íze című filmjének is a producere volt.A film forgatása pénzügyi problémák miatt immár két és fél hónapja szünetel. Korábbi hírek szerint április 26-ra tervezték a munka folytatását. Ám Gréczy Zsolt, a produkció sajtóreferense szerint áprilisban már biztos, hogy nem kezdődik el a forgatás. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!