Tetszett a cikk?

Az 1983-ban elhunyt spanyol filmrendező földi maradványait egy magánkápolnából szállítják át Santo Domingo mexikói város templomába.

Az önmagát többször is ateistának nyilvánító Luis Bunuel földi maradványait a tizenhetedik században épült és 14 éve restaurálás alatt álló, a mexikói barokk művészet egyik kincseként számontartott templom kriptájában helyezik el - közölte a felújítási munkálatokért felelős Julian Pablo Fernandez atya.A filmrendező 1946-ban telepedett le Mexikóban, három év múlva szerezte meg a mexikói állampolgárságot. Mexikóban forgatta például "Az elhagyottak" című filmet. Hamvait jelenleg egy magánkápolnában, Mexikóvárostól délre őrzik.(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!