E hétvégén is folytatódik a Magvető kiadó és a Zöld Pardon Irodalom a Zöldben sorozata.

E hétvégén is folytatódik a Magvető kiadó és a Zöld Pardon Irodalom a Zöldben sorozata. Pénteken délután fél hattól Király Levente a jelenkori irodalom két fontos szerzőjével találkozik a Zöld Pardon fái között: Bartis Attila és Kemény István lesznek vendégei. A nyilvánosság előtt ma ritkán szereplő Kemény István költő megjelenése a 80-as évek végén fordulat volt a magyar lírában, egy egész költőgeneráció hivatkozott rá később (Térey János, Poós Zoltán, Peer Krisztián). Több kötetben jelentek meg a versformálásában a posztmodern eszközeivel is élő költő művei, idén a József Attila Kör részesítette díjában az elmúlt tizenöt év munkáit elismerve.

Bartis Attila eddig három könyvéről, illetve az egyikből rendezett színdarabról lehet ismerős: 1995-ben jelent meg első regénye, A séta, melyet 1998-ban A kéklő pára című elbeszéléskötet követett. Bartis számára 2001 volt a "beérkezés éve", ekkor jelent meg második regénye, A nyugalom, amely az év egyik legjobb könyve volt. Az anyjával, annak emlékével is viaskodó fiatalember történetéből darabot is írt, ezt azóta is sikerrel játssza a Nemzeti Színház stúdiószínpada. A két szerző és Király Levente moderátor beszélgetése mindenképpen jó választásnak tűnik.

Június 11, 17.30; a Petőfi híd budai hídfőjénél

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Magyarországon a második legnagyobb a menekültellenesség Európában

Magyarországon a második legnagyobb a menekültellenesség Európában

Jól vizsgázott a farkastörvény Macronéknál

Jól vizsgázott a farkastörvény Macronéknál

Az autós embléma, amit mindenki látott már, mégsem ismerik igazán

Az autós embléma, amit mindenki látott már, mégsem ismerik igazán

Hiába készül a legtöbb játék Kínában, a magyar gyerekek nem ezekkel játszanak

Hiába készül a legtöbb játék Kínában, a magyar gyerekek nem ezekkel játszanak

Révész Sándor: Hallgass, ha szót akarsz

Révész Sándor: Hallgass, ha szót akarsz

Adventi irodalmi naptár - december 11.

Adventi irodalmi naptár - december 11.