Lassanként már kezdjük elfelejteni, hogy a televízió nemcsak a sorozatok és a valóságshow-k színes, mozgó képeskönyve.

Lassanként már kezdjük elfelejteni, hogy a televízió nemcsak a sorozatok és a valóságshow-k színes, mozgó képeskönyve. Lehet filmeket is látni benne. Igaz, ritka az ilyesfajta ínyencség a tévék programjában, de ami fellelhető, azt igyekszünk tálalni. A heti tévé palettán különleges színfolt egy iráni film. Jafar Panahi A fehér léggömb című munkája (június 13. 09:55, DUNA Televízió) 1996-ban Cannes-ban FIPRESCI díjas lett, Tokióban pedig elnyerte a legjobb filmnek járó elismerést. Filmje március 21-én, az iráni újév és a tavasz első napján játszódik, amikor Razieh, a hétéves kislány nyakába veszi Teheránt, hogy számos elszántságot és bátorságot igénylő kaland során megszerezze a hőn áhított aranyhalat.

A 31. Magyar Filmszemle legjobb elsőfilmje, Mundruczó Kornél Nincsen nekem vágyam semmi című drámája (június 12. 01:40, DUNA Televízió) különös, kétpólusú életbe kalauzol. A történet hőse, a Nagy Ervin alakította Brúnó, az őt körülvevő vidéki idillből hetente kétszer a nagyvárosi prostik világába merül, míg a furcsa szerelmi négyszög és a hazugságok teremtette káosz be nem szippantja.

Böszörményi Géza filmrendezőt, aki e hónapban ünnepelte nyolcvanadik szülestésnapját, retrospektív sorozattal köszönti a Duna Televízió. A válogatásban a rendező életművének nyolc darabja kerül vetítésre, a sorozat következő darabja június 14-én 22.30-tól a Faludy György költőről szóló portréfilm, majd 15-én 20 órától ezt követi a Szívzűr.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Megvan, ki lesz a BKK új vezére

Megvan, ki lesz a BKK új vezére

Szlovákiában is életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték Rohácot

Szlovákiában is életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték Rohácot

Utakat zárnak le Győrben és Pécsett, hogy tiltakozzanak a rabszolgatörvény ellen

Utakat zárnak le Győrben és Pécsett, hogy tiltakozzanak a rabszolgatörvény ellen

Pörgős napot ígért a német gyógyszergyár, megbüntették érte

Pörgős napot ígért a német gyógyszergyár, megbüntették érte

Hiába készül a legtöbb játék Kínában, a magyar gyerekek nem ezekkel játszanak

Hiába készül a legtöbb játék Kínában, a magyar gyerekek nem ezekkel játszanak

Révész Sándor: Hallgass, ha szót akarsz

Révész Sándor: Hallgass, ha szót akarsz