Tévés ajánlatok arra az esetre, ha most hétévégén is esne az eső.

Tévés ajánlatok arra az esetre, ha most hétévégén is esne az eső. A ma rohanó, „értékzavart” emberét választotta hőséül Meskó Zsolt. A Szent Iván napja(június24. 20:00, DUNA Televízió) érdekessége, hogy a címszereplőt alakító Kamarás Iván akár saját magát is megszemélyesíthetné. Sz. Iván színész és sztár egy napjának bemutatása során szembesülünk a ténnyel: nem lehet mindent egyszerre, döntenünk kell arról, mi a fontosabb, a karrier, vagy a minőség. Vagy mindkettő?

A hétvége programján Mundruczó Kornél Szép napok című filmje (június 26. 01:50, DUNA Televízió), melynek kapcsán a rendezőt az Európai Filmakadémia az év felfedezettje díjra jelölte. A Filmszemle után újravágott verzió alkotója szerint egyszerűbben, sűrítve mutatja be a sivár valóságot és annak következményeit.

Küzdelmek „külföldiül”: Mario Monicelli filmje, a Pirandello-regényből készült Mattia Pascal két élete (június 25. 03:40, m2) szinte megoldhatatlan problémát feszeget. A kérdés, kibújhatunk-e saját korábbi énünkből, a családban, a barátok között játszott szerepeinkből, akár egy megunt kabátból? És ha már klasszikusok adaptációinál tartunk, érdemes megemlékezni Tennessee Williams leghívebb filmes tolmácsolójáról, a tavaly 94 évesen elhunyt Elia Kazanról. A Híres párok, híres párosok sorozat (június 26. 18:35, DUNA Televízió) ezúttal az örmény származású rendező és az éppen Tennessee Williams darabból forgatott A vágy villamosa című filmje készítése idején felfedezett Marlon Brando kapcsolatát tárja elénk. Bővebben

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Varga Erika: Automatikusan működnek a „szalonrasszista” attitűdök

Varga Erika: Automatikusan működnek a „szalonrasszista” attitűdök

Újabb toxinos zabpelyheket vonnak ki a forgalomból

Újabb toxinos zabpelyheket vonnak ki a forgalomból

Kirakta edzőjét a Puskás Akadémia

Kirakta edzőjét a Puskás Akadémia

Huawei-ügy: Kína az igazgató szabadon bocsátását követeli

Huawei-ügy: Kína az igazgató szabadon bocsátását követeli

Török: "Ha ez a kormány akar valamit, akkor az meglesz"

Török: "Ha ez a kormány akar valamit, akkor az meglesz"

Idén utoljára interpellálhatják a képviselők a kormány tagjait ma az Országgyűlésben

Idén utoljára interpellálhatják a képviselők a kormány tagjait ma az Országgyűlésben